fbpx

Undersøgelsesinformation

Her kan du se hvad de enkelte undersøgelser går ud på, samt hvad formålet er for undersøgelserne.

Lungefunktionsundersøgelse

Formålet med undersøgelsen
At måle lungefunktionen, det vil sige hvor meget luft dine lunger kan rumme. Lungefunktionen kan hjælpe os med at afsløre eventuel lungesygdom eller sværhedsgraden af lungesygdom samt at vurdere effekten af behandlingen.

Undersøgelsen
Foregår ved at du får næseklemme på og et mundstykke i munden, som du skal trække vejret igennem. I begyndelsen skal vejret trækkes stille og roligt, indtil du får besked på at suge hurtigt ind og derefter puste hurtigt ud, indtil lungerne er tømt for luft. Der udføres minimum tre målinger.

EKG arbejdstest

Formål med undersøgelsen
Undersøgelsen kan afsløre, om der er tegn på, at dit hjerte får for lidt ilt eller slår i en ”forkert” rytme, når du anstrenger dig.
Måle den maksimale arbejdskapacitet (kondital) sammen med puls og blodtryk, som er mål for hjertets ydeevne.

Undersøgelsen
Udføres på en motionscykel. Der vil være enten en læge eller en sygeplejerske til stede. Du får sat elektroder på overkroppen til måling af puls og hjertediagram. Endvidere måles blodtryk og puls. I begyndelsen ved lav belastning, som øges gradvist med faste intervaller. Belastningsprøven ophører, hvis du får brystsmerter, får unormale ændringer i hjertediagrammet, pulsen eller blodtrykket, eller når du bliver træt.

Testresultatet vurderes endvidere sammen med risikomarkører på hvile-EKG og sammen med risikofaktorer i øvrigt (blodtryk, kolesterol, overvægt og rygning)

Ultralydsscanning

Ultralyd er lydbølger, som sendes ind i kroppen fra et lydhoved. Når lydbølgerne rammer væv, opstår et ekko. Ekkoet gør, at lydbølgerne kommer retur (reflekteres) til lydhovedet, som opfanger lydsignalerne. Efter bearbejdning i en computer vises lydsignaler som levende sort-hvid billeder på en skærm. Den styrke som ekkoerne, der kommer tilbage til lydhovedet har, vil være afhængigt af hvilket organ eller vævstype, ultralyden støder på. De forskellige væv og organer kan derfor skelnes fra hinanden. Ultralyd har ingen kendte skadelige bivirkninger.

Ultralydsscanning af bughulen

Ultralydsscanning af bughulen udføres i udredningen af uklare mavegener. Det er særligt egnet til vurdering af sygdomme i galdevejene, i leveren, i bugspytkirtlen og i nyrerne. Man kan også bruge det til at vurdere fedtmængden mellem organer og eventuelle udposninger på hovedpulsåren.

Ultralyd af halsens kar

Ultralydsscanning af pulsårerne på begge sider af halsen udføres for at konstatere, om der er forsnævringer af karrene til hjernen, og dermed øget risiko for blodprop i hjernen.

Patientkoordinator

Maria Louise Elling

Maria har mange års erfaring som patientkoordinator med fokus på administration og ledelse både i det private og offentlige hospitalsvæsen. Maria står for at alt det administrative forløber nemt i Helbredskontrol.

Firmaaftale?

Vi vil gerne gøre det nemt at få et godt helbred for medarbejdere og ledere i private virksomheder og kunder i forsikrings- og pensionsselskaber.

Ring eller skriv gerne angående et møde med henblik på et samarbejde mellem din virksomhed og os.